Et av spørsmålene vi ofte får er: Hvorfor bør jeg bruke WordPress? Er ikke siden min god nok? Hvorfor må jeg bytte til WordPress fra en annen plattform?

Hvis du stiller disse spørsmålene, er du på rett sted.

I denne artikkelen vil vi dele de viktigste grunnene til hvorfor du bør bruke WordPress. Vi vil også dekke alle de forskjellige typene nettsteder du kan lage med WordPress, samt vise frem populære nettsteder som bruker WordPress.

En av de vanligste misoppfatningene om WordPress er at det bare er en bloggplattform.

Men WordPress er så mye mer!

WordPress startet som et bloggeverktøy, men har utviklet seg til å bli en kraftig nettstedsbygger og et robust CMS.

Det beste med WordPress er at det er enkelt å bruke og fleksibelt nok til å lage forskjellige typer nettsteder. Det er hovedgrunnen til at WordPress har vokst så mye i popularitet.

I følge en fersk undersøkelse, driver WordPress 43% av alle nettsteder på internett.

På grunn av de robuste funksjonene, bruker mange av de beste merkene WordPress til å drive nettsidene sine, inkludert Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times og mer.

La oss ta en titt på hvorfor du bør bruke WordPress for å lage nettstedet ditt.

1. WordPress er gratis

WordPress er gratis programvare. Det betyr at du er gratis å laste ned, installere, bruke og endre den for å matche dine behov. Du kan bruke den til å lage alle slags nettsider. WordPress er åpen kildekode, som betyr at alle utviklere kan se og legge til ny kode.

Mens selve WordPress-programvaren er gratis, trenger du fortsatt et domenenavn og webhotell for å installere og bruke det.

Et domenenavn er adressen til nettstedet ditt på internett. Dette er hva brukerne dine skriver inn i nettleseren for å få tilgang til nettstedet ditt (for eksempel webheim.no).

Webhotell er som nettstedets hus der alle nettstedsfilene dine er lagret.

Hvis du vil at noen med erfaring skal sette opp WordPress-siden din, hjelper vi deg gjerne i gang med vår fullstendige oppstartspakke, kontakt oss her

2. WordPress er enkelt å bruke

Til tross for å være den mest fleksible og kraftige plattformen, er WordPress ganske enkelt å bruke for nybegynnere.

Den kommer med et enkelt dashbord med forskjellige menyalternativer oppført i sidefeltet. Du kan enkelt lage innlegg og sider, tilpasse nettstedets design, legge til navigasjonsmenyer og mye mye mer.

WordPress gjør det enkelt for absolutte nybegynnere å vedlikeholde sine egne nettsider uten tekniske problemer. I noen tilfeller kan feil skje når man oppdaterer plugins. Dersom man har en side som trenger vedlikehold anbefaler vi å sjekke ut vedlikehold og drift.

WordPress slipper regelmessig «kjerne» WordPress-oppdateringer som du kan installere med et klikk på knappen. Det samme gjelder WordPress-plugins og temaer som gir ut sine egne oppdateringer.

For sikkerhetskopiering finnes det utmerkede WordPress backup plugins (mange av dem er gratis). De lar deg sette opp automatiske sikkerhetskopier og lagre dem på en ekstern plassering som Google Drive eller Dropbox.

Endelig er det sikkerhet. Med noen grunnleggende WordPress-sikkerhetspraksis kan du gjøre nettstedet ditt enda sikrere (mer om dette senere).

Som nybegynner kan det hende du synes det er litt overveldende i begynnelsen. Men som det største WordPress-ressursnettstedet for nybegynnere, kan vi trygt forsikre deg om at du snart vil finne veien.

I løpet av de siste 10+ årene har vi sett tusenvis av brukere på nybegynnernivå raskt oppgradere til middels og avanserte brukere. Faktisk lager mange av dem nå WordPress-nettsteder slik at andre kan tjene til livets opphold.

Vi i WebHeim ønsker å hjelpe alle med sin WordPress side, enten det er direkte hjelp fra oss eller noen av våre innlegg.

Hvis du trenger hjelp til å komme i gang, kontakt oss!

3. WordPress kan tilpasses

De fleste som bruker WordPress er verken webdesignere eller programmerere. Faktisk begynner de fleste å bruke WordPress uten noen forkunnskaper om å designe nettsider.

For ikke-teknologisk kyndige folk er WordPress den perfekte løsningen fordi det er tusenvis av gratis nettstedsmaler (temaer) du kan velge mellom. Det er et perfekt WordPress-tema for omtrent alle typer nettsteder (enten det er en blogg, bedriftsside eller en nettbutikk).

WordPress-temaer er enkle å tilpasse fordi mange av dem kommer med sitt eget valgpanel som lar deg endre farger, laste opp logoen din, endre bakgrunnen, lage vakre skyveknapper og virkelig tilpasse den til dine behov uten å skrive noen kode i det hele tatt.

For eksempel er Astra et tema vi ofte anbefaler fordi det gjør det enkelt å lage en nettside med profesjonelt utseende selv for nybegynnere. Den kommer med 90+ ferdige maler som enkelt kan tilpasses for alle typer nettsider.

4. WordPress er SEO-Vennlig

Vi i WebHeim digger SEO, og synes at det er en ting alle bedrifter med en digital profil burde fokusere på.

Det er viktig å huske på at den beste nettsiden i verden vil ikke bli en suksess hvis den ikke får trafikk eller besøkende.

Heldigvis er WordPress bygget med søkemotor-trafikk i tankene.

WordPress er skrevet med høykvalitetskode med semantisk markering. I ikke-geekiske termer betyr dette at Google og andre søkemotorer elsker WordPress.

Dette er grunnen til at WordPress-nettsteder har en tendens til å rangere høyere enn andre i søkemotorer.

For å optimalisere nettstedet ditt for å få enda mer trafikk, anbefaler vi å bruke en WordPress SEO-plugin.

En SEO-plugin vil ikke løse alle problemer, men vil gi deg en pekepinn på hva som burde gjøres videre. Utenom det er WordPress perfekt for SEO, da WordPress og blogging går hånd i hånd.

4. WordPress er kommet for å bli

Nettstedbyggere kommer og går. Selv de største kan forsvinne.

Åpen kildekode-programvare, derimot, er mye mer sannsynlig å eksistere i svært lang tid.

Det er fordi den som åpen kildekode-programvare ikke vedlikeholdes av bare én person eller et selskap. Selv om WordPress forsvinner, kan hvem som helst ganske enkelt gi koden sin og starte den med et annet navn i løpet av få minutter.

En av de mindre kjente faktaene om WordPress er at den ikke har en administrerende direktør. Navnet WordPress er beskyttet av WordPress-stiftelsen, som er en ideell organisasjon som sørger for at WordPress fortsetter å vokse.

Det er et sterkt fellesskap av tusenvis av brukere, utviklere og små bedrifter bak WordPress. Som et fellesskap sørger de alle for at WordPress er her for å bli på lang sikt.