WordPress er et kraftig verktøy med mye valg og muligheter, men mange av de mulighetene kan også støte på problemer.

WordPress er et utrolig kraftig og fleksibelt verktøy. Men som ethvert verktøy betyr det store utvalget av alternativer at det er lett å gjøre feil ved å bruke det.

Selv om alle disse feilene vil påvirke nettstedet ditt negativt, kan noen være helt ødeleggende. Det er derfor det er så viktig å vite hva de er, slik at du kan unngå dem.

I denne artikkelen finner du et par vanlige WordPress-feil og hvordan du unngår dem.

Bruk av dårlig utviklet themes / tema

Dette er den første og viktigste tingen å se på fordi det danner grunnlaget for SEO-innsatsen din, og ærlig talt, de fleste temaer suger i denne forbindelsen.

Enten temaet ditt er spesialbygd, kjøpt fra en temaleverandør eller lastet ned gratis fra WordPress-depotet, er det noen få kritiske detaljer du må vurdere for å sikre at det ikke vil sette deg i en ulempe, inkludert:

HTML-validering

Dette er kritisk fordi ugyldig HTML kan forårsake gjengivelsesproblemer, som påvirker både brukere og søkemotorer.

Når dette skjer, kan du miste besøkende fordi nettstedet ditt ikke vises og/eller fungerer som det skal for dem, og du kan rangere dårlig fordi søkemotorer ikke kan gjengi siden din på riktig måte og forstå innholdet på den.

Det er et enkelt og gratis verktøy for å sjekke HTML-validering via W3Cs Markup Validation Service. Det jeg mener med HTML-valideringer at det er tilfeller der noen feil kanskje ikke er verdt å fikse fra et ROI-perspektiv (Return on Investment).

Det er også viktig å merke seg at du kanskje ikke kan fikse noen feil fordi de kan komme fra noe du ikke har mulighet til å redigere, for eksempel kjernefunksjonalitet i enkelte temaer eller plugins. I tilfeller som dette, hvis du står overfor alvorlige feil som forårsaker gjengivelsesproblemer, kan det være mer fornuftig å starte på nytt og gjenoppbygge fra grunnen av.

HTTP Requests

Mange temaer laster et latterlig antall skript, bilder, fonter og andre typer filer, noe som fører til at sidene dine lastes saktere. Det verste er at mange temaer laster disse filene unødvendig. I stedet for å bare laste inn filer på sider der de brukes, laster mange temaer dem ganske enkelt på hver side, noe som resulterer i en betydelig lavere lastehastighet. Sidehastighet er kritisk, både for brukere og for SEO. Det er ikke noe spesielt tall å sikte på, men færre er alltid bedre fra et ytelsessynspunkt – spesielt hvis nettstedet ditt laster sakte.

Å skippe oppdateringer

Det er viktig å ta oppdateringer av plugins. Dette gir både økt sikkerhet, hastighet og generellt design av nettsiden.

Bruke admin som brukernavn

Som standard er brukernavnet på en WordPress-nettside «admin». Dette vil si at det er det første brukernavnet en hacker vil forsøke å prøve ut.

Dette er enkelt å fikse, og kan gjøres i installasjonsprosessen.

Hvis du har et eksisterende nettsted, er det ingen måte å endre brukernavn innenfor admin-området, men du kan logge inn på hostingkontoens phpMyAdmin og endre WordPress-databasen direkte.

Lurer du på noe? Kontakt oss